Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Sociëteitsdag

12 februari 2020 @ 10:30 - 18:00

€15

Dit jaar organiseert de LKvV de Sociëteitsdag op woensdag 12 februari bij de Heineken Experience in Amsterdam! De Sociëteitsdag is een jaarlijks terugkerend congres van de LKvV dat speciaal bedoeld is voor bestuurders en commissieleden die verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen van de sociëteit, het biercontract en de eettafel. Het belooft een mooie, leerzame dag te worden met verschillende workshops op het gebied van (brand)veiligheid, duurzaamheid en alcoholbeleid. Dit jaar is er ook een nieuwe workshop over grensoverschrijdend gedrag, hoe je hiermee kunt omgaan en hoe je dit kunt voorkomen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met assessor@lkvv.nl of abactis@lkvv.nl of bel naar 030-2304298.

De workshops op de Sociëteitsdag zijn dit jaar als volgt:

– Brandweer Amsterdam-Amstelland

– Groene Grachten

– Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid

– STIVA

– Rutgers kenniscentrum voor seksualiteit

Rutgers kenniscentrum voor seksualiteit

Workshop: omgaan met ongewenst seksueel gedrag op de sociëteit

We horen vaak “Door die #metoo mogen we niet eens meer flirten” maar niets is minder waar gelukkig. Het is wel belangrijk dat we goed op elkaars grenzen letten en deze niet overschrijden. Dat is niet altijd even makkelijk en daarom is de campagne ‘Ben je oké?’ in het leven ingeroepen!

De campagne roept iedereen op ‘Ben je oké?’ te vragen als je denkt dat iemand lastiggevallen wordt. Want we zijn ongewenst seksueel gedrag tijdens het uitgaan veel te normaal gaan vinden. Door te checken of de ander wel een fijne tijd heeft, kunnen we dit voorkomen. Ben je oké roept iedereen op deze norm te doorbreken en samen te zorgen voor een cultuuromslag die uitgaan nog leuker en veiliger maakt.

Wat kan je als vereniging hier aan doen? Tijdens deze workshop leer je wat ongewenst seksueel gedrag is, hoe je het kan herkennen en wat je kan doen als het toch gebeurt. Je leert hoe je zonder al te veel moeite een nieuwe norm kan neerzetten zodat de leden in de toekomst geen ongewenst seksueel gedrag mee hoeven te maken!

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandveiligheid is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Iedereen in onze samenleving heeft een rol in het voorkomen, ontdekken en snel melden van brand. Samen met burgers, bedrijven en instellingen gaat de Brandweer meer richten op het vóórkomen van brand. Daarin is de echte winst te behalen. Breekt er toch brand uit dan zorgen we met elkaar dat deze zo beperkt mogelijk blijft.

De brandveiligheidsadviseurs zullen vanuit hun ruime en praktische ervaring komen vertellen over brand en brandveiligheid. Er zal samen gekeken worden waar en welke risico’s studentenverenigingen kunnen lopen en wat je daaraan kan doen.

Tevens zal samen gekeken worden naar wat van elkaar wordt verwacht en waar de verantwoordelijkheden liggen. Vanuit hun expertise delen zij graag deze kennis met ons. Het belooft een actieve en leerzame workshop te worden en geeft je handvatten om je sociëteit (brand)veilig te gebruiken.

Groene Grachten

Hoe duurzaam is jouw sociëteit? Wat heeft bij jullie de grootste klimaatimpact; afval, water-, gas- of elektriciteitsgebruik, klimaatinstallatie of de bierkoeling? De Groene Grachten helpt diverse studentenverenigingen door heel Nederland verduurzamen. Biologisch afbreekbare bierglazen, zonnepanelen op het dak, volledig gasloos of warmteterugwinning op de bierkoeling? Tijdens deze workshop bekijken we welke stappen er gezet kunnen worden, wat het sociëteitsbestuur of de leden kunnen doen en hoe duurzaamheid in de vereniging kan worden uitgedragen.

Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid

Stappen zonder klappen

Uitgaan in Nederland is meestal gezellig en veilig. Ook voor studenten op de sociëteit. Helaas komen overlast en geweld ook voor, in iedere stad, ieder weekend weer. Studentenverenigingen hebben ook te maken met overlast en agressief gedrag van hun leden. Waar komt dit gedrag vandaan? En vooral: wat doe je eraan? Marjolijn van Hest van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) vertelt over de oorzaken van geweld en overlast en de innovaties om deze problemen terug te dringen. Ook andere vormen van criminaliteit, zoals diefstal en inbraak, komen in de discussie aan bod. Wat doen de gemeente, politie en horeca aan een veilig uitgaansleven en wat merken studentenverenigingen hiervan? Discussieer mee over een succesvolle aanpak van onveiligheid en criminaliteit in en om de sociëteit.

STIVA

Verantwoorde alcoholconsumptie staat bij de LKvV hoog in het vaandel. Stichting Verantwoord Alcoholconsumptie (STIVA) is sinds 1980 namens de alcoholbranche hét aanspreekpunt voor alle zaken in het kader van het thema alcohol en samenleving. Op dit gebied werkt de LKvV nauw samen met STIVA bijvoorbeeld met het formuleren van ambities voor het Nationaal Preventieakkoord wat in november is ondertekend. Nu het Preventieakkoord is ondertekend is het tijd om concrete stappen te zetten richting een gezondere student, en een gezonder Nederland, ga samen met STIVA en andere bestuurders in gesprek over verantwoord alcoholbeleid.

Gegevens

Datum:
12 februari 2020
Tijd:
10:30 - 18:00
Kosten:
€15

Locatie

Heineken Experience
Stadhouderskade 78
Amsterdam, Nederland

Organisatoren

Laureline van der Tak
Joëlle Bink