Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Sociëteitsdag

januari 9 @ 10:30 - 18:00

€15

Dit jaar organiseert de LKvV de Sociëteitsdag op woensdag 9 januari bij Bavaria in Lieshout (vlakbij Eindhoven)! De Sociëteitsdag is een jaarlijks terugkerend congres van de LKvV dat speciaal bedoeld is voor bestuurders en commissieleden die verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen van de sociëteit, het biercontract en de eettafel. Het belooft een mooie, leerzame dag te worden met verschillende workshops op het gebied van (brand)veiligheid, duurzaamheid en alcoholbeleid. De Sociëteitsdag wordt georganiseerd voor verenigingsbestuurders die zich bezighouden met het reilen en zeilen van de vereniging op de sociëteit, maar ook voor Sociëteitsbestuurders! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met assessor@lkvv.nl of abactis@lkvv.nl of bel naar 030-2304298.

De inschrijvingen voor dit congres zijn geopend tot en met woensdag 19 december, 18:00 uur!

 

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandveiligheid is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Iedereen in onze samenleving heeft een rol in het voorkomen, ontdekken en snel melden van brand. Samen met burgers, bedrijven en instellingen gaat de Brandweer meer richten op het vóórkomen van brand. Daarin is de echte winst te behalen. Breekt er toch brand uit dan zorgen we met elkaar dat deze zo beperkt mogelijk blijft.

Inhoud workshop

De brandveiligheidsadviseurs zullen vanuit hun ruime en praktische ervaring komen vertellen over brand en brandveiligheid. Er zal samen gekeken worden waar en welke risico’s studentenverenigingen kunnen lopen en wat je daaraan kan doen.

Tevens zal samen gekeken worden naar wat van elkaar wordt verwacht en waar de verantwoordelijkheden liggen. Vanuit hun expertise delen zij graag deze kennis met ons. Het belooft een actieve en leerzame workshop te worden en geeft je handvatten om je sociëteit (brand)veilig te gebruiken.

 

Groene Grachten

Hoe duurzaam is jouw sociëteit? Wat heeft bij jullie de grootste klimaatimpact; afval, water-, gas- of elektriciteitsgebruik, klimaatinstallatie of de bierkoeling? De Groene Grachten helpt diverse studentenverenigingen door heel Nederland verduurzamen. Biologisch afbreekbare bierglazen, zonnepanelen op het dak, volledig gasloos of warmteterugwinning op de bierkoeling? Tijdens deze workshop bekijken we welke stappen er gezet kunnen worden, wat het sociëteitsbestuur of de leden kunnen doen en hoe duurzaamheid in de vereniging kan worden uitgedragen.

De workshops op de Sociëteitsdag zijn dit jaar als volgt:

– Brandweer Amsterdam-Amstelland

– Groene Grachten

– Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid

– STIVA

 

 

 

 

 

 

Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid

Stappen zonder klappen

Uitgaan in Nederland is meestal gezellig en veilig. Ook voor studenten op de sociëteit. Helaas komen overlast en geweld ook voor, in iedere stad, ieder weekend weer. Studentenverenigingen hebben ook te maken met overlast en agressief gedrag van hun leden. Waar komt dit gedrag vandaan? En vooral: wat doe je eraan? Marjolijn van Hest en Danielle Ohler van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) vertellen over de oorzaken van geweld en overlast en de innovaties om deze problemen terug te dringen. Ook andere vormen van criminaliteit, zoals diefstal en inbraak, komen in de discussie aan bod. Wat doen de gemeente, politie en horeca aan een veilig uitgaansleven en wat merken studentenverenigingen hiervan? Discussieer mee over een succesvolle aanpak van onveiligheid en criminaliteit in en om de sociëteit.

 

STIVA

Verantwoorde alcoholconsumptie staat bij de LKvV hoog in het vaandel. Stichting Verantwoord Alcoholconsumptie (STIVA) is sinds 1980 namens de alcoholbranche hét aanspreekpunt voor alle zaken in het kader van het thema alcohol en samenleving. Op dit gebied werkt de LKvV nauw samen met STIVA bijvoorbeeld met het formuleren van ambities voor het Nationaal Preventieakkoord wat in november is ondertekend. Nu het Preventieakkoord is ondertekend is het tijd om concrete stappen te zetten richting een gezondere student, en een gezonder Nederland, ga samen met STIVA en andere bestuurders in gesprek over verantwoord alcoholbeleid.

 

Gegevens

Datum:
januari 9
Tijd:
10:30 - 18:00
Kosten:
€15

Locatie

Bavaria Brouwerij Café
Heuvel 5
Lieshout, 5737 BX Nederland

Organisatoren

Sanne Gjaltema
Meike Kievits