Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Introductieweken Congres

22 mei 2019 @ 11:00 - 17:30

€15

Ben jij verantwoordelijk voor het werven van nieuwe leden tijdens jullie stadsintroductie (UIT, Kick-In, Eurekaweek, El Cid, INKOM, etc.)? Ben jij verantwoordelijk voor het organiseren van de kennismakingstijd/introductieperiode bij jouw vereniging? Kom dan naar het Introductieweken Congres van de LKvV! Het congres vindt plaats op woensdag 22 mei 2019 bij Nyenrode Business Universiteit te Breukelen. De dag bestaat uit twee delen, die parallel zullen verlopen:

Enerzijds betrekt het Introductieweken Congres workshops met betrekking tot ledenwerving. Denk hierbij aan onderwerpen als het gebruik van sociale media, het pitchen en verkopen van je vereniging en branding van een studentenvereniging.

Anderzijds wordt er tijdens het Introductieweken Congres aandacht besteed aan de kennismakingstijd. Er worden handvatten met betrekking tot de verschillende doelen tijdens de kennismakingstijd, groepsvorming en risico- en crisismanagement aangeboden.

Het belooft een prachtige dag te worden, die je niet wilt missen! Deelname aan dit congres kost €15. Op woensdag 8 mei sluiten de inschrijvingen.

Ben jij verantwoordelijk voor het werven van nieuwe leden tijdens jullie stadsintroductie? (UIT, Kick-In, Eurekaweek, El Cid, OWee, AID etc.)

Nyenrode Business Universiteit – branding
De workshop van Nyenrode Business Universiteit is gericht op branding. Tijdens de stadsintroductie wordt het lid worden bij je studentenvereniging op verschillende manier gepromoot, maar wat is nou eigenlijk de kern die je wilt overbrengen aan de potentiele nieuwe leden van je vereniging? Tijdens deze workshop ga je terug naar de kern van je studentenvereniging en ga je aan de slag met concrete tips en tricks om jouw vereniging zo goed mogelijk neer te zetten tijdens de aankomende introductietijd!

Qompas – ledenwerving/pitchen
Met nauwe banden met scholieren én studenten weet Qompas als geen ander hoe je het beste je diensten en producten aan deze doelgroep aan moet bieden. Leer tijdens deze workshop je eigen vereniging aanprijzen in een korte pitch en haal die nieuwe leden binnen!

Koen van Limbergen – sociale media
Voormalig verenigingsbestuurder en social media expert Koen van Limbergen weet precies hoe een studentenvereniging online kanalen kan inzetten ten behoeve van ledenwerving. Tijdens zijn workshop krijg je verschillende voorbeelden en tips aangereikt over het effectiever en professioneler gebruik van sociale media.

Ben jij verantwoordelijk voor de organisatie van de introductieperiode/ kennismakingstijd bij jouw vereniging?

Sander Dalenberg – doelen van een initiatieproces
Op het gebied van initiatieprocessen is Sander Dalenberg dé expert van dit moment. Afgelopen jaren hervormde hij de kennismakingstijd van de Koninklijke Militaire Academie, de Co-Tijd, en schreef hier ook zijn proefschrift over. Dalenberg neemt je mee in een intensieve training om jouw kennismakingstijd te perfectioneren en te hervormen waar nodig.

COT, Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement – risico- en crisismanagement
Veiligheid voorop. Incidenten tijdens ontgroeningen zijn de laatste jaren veelvuldig in het nieuws en verenigingen liggen hiermee terecht onder een vergrootglas. Hoe bereid je je als vereniging en introductiecommissie goed voor op een veilige introductietijd? Hoe kan je leren van incidenten binnen je eigen vereniging, maar ook van anderen? Vragen waar je tijdens deze interactieve workshop op in zal gaan. Je gaat zowel in op wat je van de voorkant preventief kan regelen om incidenten te voorkomen en daarnaast wordt tevens ingegaan op de vraag ‘wat als er ongelukkigerwijs toch een incident plaatsvindt tijdens de ontgroening?’ en hoe je je daarop voor kan bereiden. De opbrengst van de sessie is een duidelijk overzicht van de risico’s van een ontgroening met beheersmaatregelen en een handvat waar je als vereniging aan moet denken indien zich een onverhoopt een incident voordoet.

Peter Fijbes – Fijbes Consultancy en Trainingen – psychologie achter groepsvorming
Peter Fijbes is gespecialiseerd in groepsdynamieken. Hij geeft bestuurstrainingen, schrijft boeken en geeft presentaties over dit ingewikkelde onderwerp. Ook in de kennismakingstijd (KMT) is er sprake van groepsdynamiek. Als je die goed kunt lezen, kun je er gebruik van maken! Het smeden van een groep door middel van een ‘Rite of Passage’ is een eeuwenoud menselijk ritueel. Een kennismakingstijd is een recente verschijningsvorm van een ‘Rite of Passage’. Peter Fijbes neemt jullie in de workshop in de werking van een ‘Rite of Passage’. Hij geeft inzicht in het psychologische proces achter een kennismakingstijd en hoe dit groepen kan maken (én wat er fout kan gaan en hoe je juist het tegenovergestelde bereikt).
Met een interactieve mix van eeuwenoude en recente voorbeelden zet Peter Fijbes je aan het denken én aan het werk om van de KMT een mooie, slimme en effectieve periode te maken en te handelen in de geest van de passagerite als een van de oudste menselijke tradities.

Gegevens

Datum:
22 mei 2019
Tijd:
11:00 - 17:30
Kosten:
€15
Evenement Categorie:

Organisatoren

Laureline van der Tak
Koen Meilink
Joëlle Bink

Locatie

Nyenrode Business Universiteit
Straatweg 25
Breukelen,
+ Google Maps