Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Financieel Congres

15 november 2017 @ 11:00 - 16:00

€15

Het Financieel Congres wordt jaarlijks georganiseerd om verenigingsbestuurders met een financiële verantwoordelijkheid, en commissieleden die verantwoordelijk zijn voor het acquisitiebeleid en relatiemanagement van hun vereniging handvatten te bieden zodat hun jaar zo succesvol mogelijk wordt en de vereniging financieel gezond blijft. 

Een studentenvereniging financieel gezond krijgen én houden, brengt namelijk een grote verantwoordelijkheid en een mooie uitdaging met zich mee. Je kunt een studentenvereniging namelijk vergelijken met een groot bedrijf. Er gaan grote bedragen in om.  Overeenkomsten, begrotingen en realisaties moeten nauwkeurig worden opgesteld en de bestuurders dragen een grote financiële verantwoordelijkheid. Door middel van het Financieel Congres helpt de LKvV bestuurders en commissieleden met allerlei financiële vraagstukken, zodat ze veel kunnen leren en oppakken binnen hun functie, werkzaamheden goed uitvoeren en een toegevoegde waarde zijn voor hun vereniging.

Het Financieel Congres vindt dit jaar plaats op woensdag 15 november 2017.  Het evenement wordt wederom gehouden op het hoofdkantoor van AEGON in Den Haag. Tijdens de verschillende workshops van onder andere Aegon zelf en Sponsit krijgen de bestuurders en commissieleden de kans om actief om te gaan met financiële onderwerpen en hun vragen te laten beantwoorden door andere verenigingsbestuurders en professionals. De workshops hebben ofwel een financiële invalshoek of zijn meer gericht op acquisitie. De financiële workshops gaan over klantgerichtheid:  hoe je meer omzet kan genereren en boekhoudkundige tips & tricks. De acquisitie workshops gaan over het binden van nieuwe sponsors en het opbouwen van een duurzame relatie. Daarnaast vormen de lunchpauze en de borrel aan het einde van de dag ideale momenten om in direct contact te komen met andere bestuurders en commissieleden, professionals en de Landelijke Kamer van Verenigingen.

Inschrijven voor dit congres is van woensdag 4 oktober 2017 tot en met woensdag 1 november 2017 mogelijk.

Nyenrode
Personal leadership & development

Workshop over personal leadership & development. Leer je eigen acquisitieteam efficiënt aansturen door middel van een interactieve workshop waarin vaak voorkomende problemen worden getackled.

“Haal meer rendement uit sponsoring” – door Arnout Luitse (Sponsit)

Als studentenvereniging ben je elk jaar bezig met het werven en beheren van sponsors. Hierbij is er veel contact met bedrijven en de commissies/besturen die deze contacten leggen wijzigen jaarlijks. Om de continuïteit van de sponsoring te waarborgen en geen dubbel werk te doen is het belangrijk om alle contactinformatie goed bij te houden. Na zelf in meerdere sponsorcommissies gezeten te hebben ondersteunt Arnout sinds 2012 verenigingen op het gebied van sponsoring door middel van het online sponsorbeheersysteem Sponsit. Dit is een gebruiksvriendelijke & betaalbare oplossing waarin de werving & beheer van sponsors gemakkelijk kan worden bijgehouden. Sinds de lancering maken al meer dan 1500 verenigingen gebruik van Sponsit waaronder vele studentenverenigingen.

In de workshop “Haal meer rendement uit sponsoring” neemt Arnout je mee langs de verschillende facetten van sponsoring binnen een vereniging. Aan de hand van praktijkvoorbeelden geeft hij praktische tips & tricks rondom het werven en beheren van sponsors en is er veel ruimte voor interactie om zodoende ook van elkaar te kunnen leren. Kijk voor meer informatie over Sponsit op www.sponsit.nl.

How to optimize resource allocation to improve RoI on marketing spend” – door Bartelt Pekelharing (Aegon)
Minder te dure acts, meer leden, meer omzet

Vanuit de theorie en praktijk uit het bedrijfsleven, krijgen de deelnemers een interactief inkijkje in hoe ze met behulp van branded customer experience, niet langer de ‘bad cop’ hoeven te zijn, als het gaat om uitgaven (door subcommissies). Wat kan een goede klantstrategie opleveren? Hoe werkt dit? Waar moet je aan denken? Zet een andere bril op, en help om de maximale waarde voor je leden te halen uit elke uitgegeven euro. Met behulp van een leuke en ogenschijnlijk eenvoudige workshop wordt zelf een eerste vertaling gemaakt van bedrijfsleven naar studentenvereniging. Geen puur financiële workshop, wel waardevol!

ABN Amro
Digitale financiële wereld

Experts op het gebied van bankzaken komen vertellen hoe je je bankzaken anno 2017 regelt. Paperless office, here we come!

Gegevens

Datum:
15 november 2017
Tijd:
11:00 - 16:00
Kosten:
€15

Locatie

AEGON
Aegonplein 50
Den Haag, Zuid-Holland 2591 TV Nederland
+ Google Maps
Website:
www.aegon.nl