Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

BOM-weekend

21 september 2019 @ 11:00 - 22 september 2019 @ 16:00

€95

Jaarlijks vindt rond het laatste weekend van september het Beleid, Organisatie & Management weekend (BOM-weekend) plaats. Tijdens het BOM-weekend worden ongeveer 200 verenigingsbestuurders in de gelegenheid gesteld workshops te volgen, contacten te leggen met andere besturen en informatie uit te wisselen. Tijdens het congres wordt bestuurders handvatten geboden voor het aankomende bestuursjaar.

De workshops op het BOM-weekend dit jaar zijn als volgt:

– Qompas

– Defensie

– Krijvenaar Public Affairs

– STIVA

– Guido Marchena

Het wordt aangeraden per persoon workshops te kiezen die relevant zijn voor de functie van de deelnemers en niet met het gehele bestuur dezelfde voorkeuren op te geven!

Workshop Qompas

Er is een duidelijke trend waarneembaar dat studentenverenigingen het moeilijker hebben om advertentie en sponsorgelden binnen te krijgen dan studie- en faculteitsverenigingen. In deze interactieve workshop van Qompas wordt deze trend verder onderzocht, en mogelijke strategieën worden ontwikkeld om als studentenvereniging je voordeel te doen met commerciële mogelijkheden.

Workshop Defensie

Samenwerken, groepsvorming en vertrouwen is nergens zo belangrijk als bij Defensie. In penibele situaties moet er snel en adequaat gehandeld kunnen worden. Studentenverenigingen kunnen hier vanzelfsprekend veel van leren. In een interactieve workshop word je meegenomen in de wereld van Defensie en hoe je deze lessen toe kan passen op je eigen vereniging.

Workshop Krijvenaar Public Affairs

Michiel Krijvenaar zal de workshop ‘lobbyende student?’ verzorgen. Deze workshop wordt aangeraden voor met name bestuursleden van PKvV’s en is gebaseerd op twee vragen: welk politiek momentum ligt in ons bestuursjaar in het verschiet? En, gaan we dat momentum gebruiken om de belangen van onze aangesloten organisaties te behartigen? In anderhalf uur ga je met deze vragen aan de slag op je vrije zaterdagmiddag, alleen voor liefhebbers dus.

 

Workshop STIVA

STIVA vindt het belangrijk dat consumenten beseffen dat alcoholhoudende drank een product is om met mate van te genieten. Alcoholmisbruik kan op verschillende manieren voorkomen. Zo zijn er volwassen consumenten die te veel of te vaak drinken of op momenten die daar niet geschikt voor zijn. Daarnaast zien wij elke alcoholconsumptie door jongeren onder de 18 jaar als alcoholmisbruik. Wat is jullie alcoholbeleid en hoe ga je hiermee om?

Trailer Cursus Omgang met Media

Wie neemt de telefoon op? Hoe ga ik om met ongewenste camera’s op sociëteit? Wat zeg ik tegen geslepen journalisten en boze ouders? Welke verhouding heb ik met de onderwijsinstelling en de overheid? Hoe ga ik om met een incident en hoe breng ik mijn narratief het beste over?

Allemaal vragen waar Guido Marchena antwoord op geeft en meer in de cursus Omgang met Media. Wegens beperkte tijd laat hij tijdens het BOM-weekend een trailer zien van zijn bij studentenverenigingen zeer populaire training. In het hele land ondersteunt hij als adviseur besturen en introductiecommissies van studentenverenigingen. En dat blijkt nodig. De maatschappij, de media, onderwijsinstellingen en ouders in het bijzonder, zijn minder vergevingsgezind dan ooit en dat heeft zelfs financiële gevolgen. Marchena behandelt uiteenlopende onderwerpen en biedt een nieuw perspectief op pr, marketing en bestuursprocessen. Zo leren jonge bestuurders omgaan met de uitdagingen van deze tijd.

 

Gegevens

Begin:
21 september 2019 @ 11:00
Einde:
22 september 2019 @ 16:00
Kosten:
€95
Evenement Categorie:

Locatie

De Hoof te Someren
De Hoof 18
Someren, 5712 LM