Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

BOM-weekend

29 september 2018 @ 11:00 - 30 september 2018 @ 16:00

€95

Jaarlijks vindt rond het laatste weekend van september het Beleid, Organisatie & Management weekend (BOM-weekend) plaats. Tijdens het BOM-weekend worden ongeveer 200 verenigingsbestuurders in de gelegenheid gesteld workshops te volgen, contacten te leggen met andere besturen en informatie uit te wisselen. Tijdens het congres wordt bestuurders handvatten geboden voor het aankomende bestuursjaar.

De onderwerpen van de workshops dit jaar staan in het teken van ‘het team’ om ervoor te zorgen dat je zo goed mogelijk als team aan je bestuursjaar begint. De workshops vinden plaats op de zaterdag. Op de zondag vindt een plenaire interactieve workshop/activiteit plaats verzorgd door het Ministerie van Defensie om het teamgevoel binnen je bestuur nog meer naar boven te laten komen!

 

Workshop Qompas

Er is een duidelijke trend waarneembaar dat studentenverenigingen het moeilijker hebben om advertentie en sponsorgelden binnen te krijgen dan studie- en faculteitsverenigingen. In deze interactieve workshop van Qompas wordt deze trend verder onderzocht, en mogelijke strategieën worden ontwikkeld om als studentenvereniging je voordeel te doen met commerciële mogelijkheden.

Workshop COT

Tijdens je bestuursjaar ga je vaak genoeg crisismomenten meemaken waarbij snel schakelen en het coördineren van problemen cruciaal is. In de snelcursus van COT, Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement, krijg je tools en tips om het beste om te gaan met crisismanagement!

Workshop Fijbes – Consultancy & Trainingen

Hoe sneller jouw bestuur als een geoliede machine samenwerkt, hoe beter dat is voor de vereniging, je eigen ervaring en de kwaliteit van je bestuursjaar. In de Crash Course Teamvorming van Fijbes Consultancy & Trainingen krijg je de kennis, tools en tips waarmee jij de teamsamenwerking kan stroomlijnen.  Want heeft iedereen wel dezelfde visie? Dezelfde doelen? En welke onderlinge afspraken maak je in je team om zo snel en efficiënt mogelijk te kunnen werken? Ook belangrijk: hoe houd je het gezellig? Aan de hand van Tuckman’s ‘stages of group development’ leer je te herkennen waar jouw team zich bevindt in het groepsvormingsproces én wat jij kan doen om het team op weg te helpen!

Workshop Defensie

Samenwerken, groepsvorming en vertrouwen is nergens zo belangrijk als bij Defensie. In penibele situaties moet er snel en adequaat gehandeld kunnen worden. Studentenverenigingen kunnen hier vanzelfsprekend veel van leren. In een interactieve workshop word je meegenomen in de wereld van Defensie en hoe je deze lessen toe kan passen op je eigen vereniging.

De workshops op het BOM-weekend dit jaar zijn als volgt:

– Qompas

– COT

– Fijbes- Consultancy & Trainingen

– Defensie

– Krijvenaar Public Affairs

– STIVA

– Hudson

 

 

 

Workshop Krijvenaar Public Affairs

Michiel Krijvenaar zal de workshop ‘lobbyende student?’ verzorgen. Deze workshop wordt aangeraden voor met name bestuursleden van PKvV’s en is gebaseerd op twee vragen: welk politiek momentum ligt in ons bestuursjaar in het verschiet? En, gaan we dat momentum gebruiken om de belangen van onze aangesloten organisaties te behartigen? In anderhalf uur ga je met deze vragen aan de slag op je vrije zaterdagmiddag, alleen voor liefhebbers dus.

Workshop STIVA

STIVA vindt het belangrijk dat consumenten beseffen dat alcoholhoudende drank een product is om met mate van te genieten. Alcoholmisbruik kan op verschillende manieren voorkomen. Zo zijn er volwassen consumenten die te veel of te vaak drinken of op momenten die daar niet geschikt voor zijn. Daarnaast zien wij elke alcoholconsumptie door jongeren onder de 18 jaar als alcoholmisbruik. Wat is jullie alcoholbeleid en hoe ga je hiermee om?

Workshop Hudson

Hudson is een internationaal HR-adviesbureau, gespecialiseerd in Recruitment en Talent Management diensten. Zo helpen we organisaties hun werkomgeving te veranderen en het volle potentieel van hun medewerkers te benutten. Bedrijven die de beste mensen weten aan te trekken, presteren beter. Maar hoe komt een vereniging aan goed gekwalificeerde professionals? En hoe haal je het beste in hen naar boven, zodat zij je vereniging duurzaam versterken?

Gegevens

Begin:
29 september 2018 @ 11:00
Einde:
30 september 2018 @ 16:00
Kosten:
€95
Evenement Categorie:

Locatie

De Beukenhof te Biezenmortel