Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

BOM-weekend

26 september 2020 @ 10:30 - 27 september 2020 @ 16:00

€95

Jaarlijks vindt rond het laatste weekend van september het Beleid, Organisatie & Management weekend (BOM-weekend) plaats. Tijdens het BOM-weekend worden ongeveer 150 verenigingsbestuurders in de gelegenheid gesteld workshops te volgen, contacten te leggen met andere besturen en informatie uit te wisselen. Tijdens het congres wordt bestuurders handvatten geboden voor het aankomende bestuursjaar.

De workshops op de zaterdag van het BOM-weekend dit jaar zijn als volgt:

– Qompas

– Fijbes Consultancy & Trainingen

– Krijvenaar Public Affairs

– STIVA

– De Kleine Consultant

– Juridische Workshop

Het wordt aangeraden per persoon workshops te kiezen die relevant zijn voor de functie van de deelnemers en niet met het gehele bestuur dezelfde voorkeuren op te geven!

Workshops zaterdag

Workshop Qompas

Er is een duidelijke trend waarneembaar dat studentenverenigingen het moeilijker hebben om advertentie en sponsorgelden binnen te krijgen dan studie- en faculteitsverenigingen. In deze interactieve workshop van Qompas wordt deze trend verder onderzocht, en mogelijke strategieën worden ontwikkeld om als studentenvereniging je voordeel te doen met commerciële mogelijkheden.

Workshop Fijbes – Consultancy & Trainingen

Hoe sneller jouw bestuur als een geoliede machine samenwerkt, hoe beter dat is voor de vereniging, je eigen ervaring en de kwaliteit van je bestuursjaar. In de Crash Course Teamvorming van Fijbes Consultancy & Trainingen krijg je de kennis, tools en tips waarmee jij de teamsamenwerking kan stroomlijnen. Want heeft iedereen wel dezelfde visie? Dezelfde doelen? En welke onderlinge afspraken maak je in je team om zo snel en efficiënt mogelijk te kunnen werken? Ook belangrijk: hoe houd je het gezellig? Aan de hand van Tuckman’s ‘stages of group development’ leer je te herkennen waar jouw team zich bevindt in het groepsvormingsproces én wat jij kan doen om het team op weg te helpen!

Workshop Krijvenaar Public Affairs

Michiel Krijvenaar zal de workshop ‘lobbyende student?’ verzorgen. Deze workshop wordt aangeraden voor met name bestuursleden van PKvV’s en is gebaseerd op twee vragen: welk politiek momentum ligt in ons bestuursjaar in het verschiet? En, gaan we dat momentum gebruiken om de belangen van onze aangesloten organisaties te behartigen? In anderhalf uur ga je met deze vragen aan de slag op je vrije zaterdagmiddag, alleen voor liefhebbers dus.

Workshop STIVA

STIVA vindt het belangrijk dat consumenten beseffen dat alcoholhoudende drank een product is om met mate van te genieten. Alcoholmisbruik kan op verschillende manieren voorkomen. Zo zijn er volwassen consumenten die te veel of te vaak drinken of op momenten die daar niet geschikt voor zijn. Daarnaast zien wij elke alcoholconsumptie door jongeren onder de 18 jaar als alcoholmisbruik. Wat is jullie alcoholbeleid en hoe ga je hiermee om?

Workshop De Kleine Consultant

In een bestuursjaar is het natuurlijk ook belangrijk dat jij en jouw bestuur zich verder kunnen ontwikkelen. Om het beste uit elkaar naar boven te kunnen laten komen is een feedbackcultuur heel belangrijk. Een open feedbackcultuur maakt het mogelijk elkaars sterke en zwakke kanten te bespreken en samen verder te groeien. Aan de hand van praktische tips gericht op het geven en ontvangen van feedback leren consultants van De Kleine Consultant je hoe je dit ook binnen jouw team normaal maakt.

Workshop Juridisch

Er wordt een workshop verzorgd over juridische zaken bij verenigingen. Een professional in het rechtsgebied komt spreken en een specifiekere kijk bieden op het verenigingsrecht.

Workshop zondag

Op zondag zal nog een afsluitende workshop zijn waaraan alle deelnemers van het BOM-weekend deel kunnen nemen.

Workshop Omgang met Media

Wie neemt de telefoon op? Hoe ga ik om met ongewenste camera’s op sociëteit? Wat zeg ik tegen geslepen journalisten en boze ouders? Welke verhouding heb ik met de onderwijsinstelling en de overheid? Hoe ga ik om met een incident en hoe breng ik mijn narratief het beste over?

Allemaal vragen waar Guido Marchena antwoord op geeft en meer in de cursus Omgang met Media. Wegens beperkte tijd laat hij tijdens het BOM-weekend een trailer zien van zijn bij studentenverenigingen zeer populaire training. In het hele land ondersteunt hij als adviseur besturen en introductiecommissies van studentenverenigingen. En dat blijkt nodig. De maatschappij, de media, onderwijsinstellingen en ouders in het bijzonder, zijn minder vergevingsgezind dan ooit en dat heeft zelfs financiële gevolgen. Marchena behandelt uiteenlopende onderwerpen en biedt een nieuw perspectief op pr, marketing en bestuursprocessen. Zo leren jonge bestuurders omgaan met de uitdagingen van deze tijd.

 

Gegevens

Begin:
26 september 2020 @ 10:30
Einde:
27 september 2020 @ 16:00
Kosten:
€95
Evenement Categorie:

Locatie

De Beukenhof te Biezenmortel
Capucijnenstraat 46
Biezenmortel, 5074 PJ Netherlands